YENİ ABONELERE ÖZELe-Fatura Kontör Şenliği Kampanyası ile
%40 indirim fırsatını katlayın!

Çarkı çevir

Uyumsoft Hediye Çarkı

Hediye Kontör Kazan!

+500 Kontör +250 Kontör +100 Kontör
Çarkı Çevir
Uyumsoft Hediye Çarkı Çarkı Çevir

İş’in Aslı Yönetişim!

Karın kaynağı, çoktan beri (Zara’dan beri diyebiliriz); “en”ler, mükemmelleştirmeci faklılaşmalar (markalaşma, cilalı imaj, etc.) değildir; hız, makul fiyat ve response’ta esnekliktir.

“İş”in Aslı Yönetişim!”… Yönetişim = yönetim + iletişim + bilişim’dir.
Geleneksel işletme birimleri; üretim, tedarik, satış, personele tekabül eden operasyonel yetenekler, işin aslı değil, faslıdır. Fasıllarda mükemmelleşmek, aritmetik bir toplam olarak başarıyı tarif etmez. Mükemmel birimleri olan ne devler, battı dünyada.
Aslolan yönetişimdir. Artık geçmişin bu eklektik gelişim sürecinin işletme odaklı mimari modüllerinden (SCM, ERP, CRM, HRM, vd) daha iş odaklı enformatik sistem kavramsallaştırmasına yönelmeliyiz.

İş’in Aslı Yönetişim!İşletme odaklı SCM, ERP, CRM, HRM mimarisinde bileşen tabanlı yapısal değişiklikler:

Geleneksel ERP sistemlerini, bugüne taşıyabilmek için mimariye üç farklı bileşen grubu dahil edilmiştir.
Bunların ilki “spin off bileşenler” dediğimiz, standart ERP kümesine eklenen özel amaçlı fonksiyon setleridir. İleri finansal planlama araçları ile banka, sağlık, perakende, kamu gibi endüstri tabanlı ana amacı kurulum sürelerini kısaltmak olan eklerdir. Spin off bileşenler, ERP çekirdeğinde yapılan kısmi, arızi modifikasyonlarla, mevcut veri tabanını kısmen kullanmakla birlikte, bu eklektik “çözüm” sıkıntılıdır.
İkinci farklılık, “ara katman bileşenleri” denen; interneti kullanma gereksiniminden doğan ve diğer firmalarla işbirliği yapma olanağı kazandırmayı amaçlayan eklemeler yer alır. Bu eklemeler, çekirdeğe gerek duymadıkları gibi veri tabanı da kullanmazlar.
Üçüncü farklılık tedarik zinciri diktatörlükleri yönetiminin gereksinim haline getirdiği, “karmaşık bileşenler” diyebileceğimiz, çizelgeleme ve heuristic optimizasyon algoritmalarıdır. Tek bir fabrika için geliştirilmiş olan MRP (malzeme gereksinimleri planlaması) ve CRP (kapasite gereksinimleri planlaması) modülleri içindeki yetersiz planlama engine’ini telafi eden bu araç seti, hem ERP çekirdeğini ve veri tabanını kullanır, hem de kendisi için yaratılmış unsurlar içerir.

SCM, ERP, CRM, HRM Uygulama tabanlı değişiklikler:

Web tabanlı ERP sistemleri ile geleneksel, standart ERP sistemlerini kıyasladığımızda, yazılımın ara yüzlerinin işlev tabanlı yaklaşımdan rol tabanlı yaklaşıma dönüştüğünü görürüz. Rol tabanlı yapıyı olanaklı kılan web’dir. Her kullanıcı için ayrı hazırlanmış ara yüz sunarak, kullanıcıların işlerini yürütmek için ihtiyaç duydukları işlev ve hizmetlere kolayca erişebilmelerini sağlayarak, üretkenliklerini arttırır. Self servis uygulamalarıyla da desteklenen ve birkez logon olmakla hizmete hazır hale gelen bu sistem, emniyet düzeyini de yükseltmiştir.

whatsapp

whatsapp

CVK Group
Dedeman Holding
Elle Ayakkabı
ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ
Erpiliç
Hamidiye Su
Kolin Holding
Limak Holding
Matraş Deri
Microsoft Türkiye
Milangaz
Mudo
İkea
İzmir Gaz
Miele Elektrikli Aletler
Sizi Arayalım

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.

    ×

    Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz. En kısa sürede uzman ekiplerimiz size dönüş yapacaktır.