e-Arşiv Fatura ile İlgili Merak Edilenler
e-Arşiv Fatura, faturalarınızı elektronik ortamda kesmenizi ve arşivlemenizi sağlayan bir sistemdir. Gelir İdaresi Daire Başkanlığı’nın belirlediği standartlara uygun şekilde hazırlanan e-Arşiv Fatura’lar, hukuken kâğıt faturayla aynı geçerliliğe sahiptir. e-Fatura mükellef bulunmayan kişiler için kesilebilen e-Arşiv interaktif bir yapıya sahip olmasıyla da büyük bir kolaylık sağlar. Kolaylıkla fatura kesebilmenize yardımcı olan sistem, size hızla işlem gerçekleştirme avantajı sağlar ve hata payını en düşük seviyeye çeker. Kâğıt, kırtasiye, kargo giderlerinizi de düşüren ve şirketinize tasarruf imkânı sunan e-Arşiv Fatura ile hemen tanışmak için bilgi talep formumuzu doldurabilirsiniz.

5 Dakikalık Okuma
E-Arşiv Fatura nedir?
e-Arşiv Fatura, B2B (Business to Business) satışlarda e-Fatura mükellefi kabul edilmeyen firmalara, B2C (Business to Consumer) satışlarda ise son kullanıcıya kesebileceğiniz bir faturadır. e-Arşiv kullanımını tercih etmeniz durumunda tüm işlemlerinizi eUyum portal üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Faturanızı eUyum portal üzerinden kestikten sonra kâğıt fatura düzenlemenize gerek kalmaz. e-Arşiv portal interaktif vergi dairesi üzerinde de bulunur ve dileyen kullanıcılar faturalarını elektronik yolla keseceğini beyan ettikten sonra işlemlerini GİB üzerinden gerçekleştirebilir. Uyumsoft tarafından size sunulan eUyum Portal’ı tercih etmeniz durumunda ise çeşitli avantajlardan yararlanabilirsiniz.
e-Arşiv Fatura’yı GİB’ten mi kesmeliyim yoksa eUyum Portal’den mi?
e-Arşiv uygulamasını GİB yerine eUyum Portal’dan kesmeniz, sizlere sayısız avantajlar sunar. e-Arşiv görüntüleme sayesinde eski tarihli faturalarınızı inceleyebilir, finansal hesaplamalarınızı yapabilir ve muhasebe kayıtlarınızı sağlıklı bir şekilde tutabilirsiniz. eUyum portal hizmeti ile ilgili daha fazla bilgi almak için “e-Dönüşüm Sürecinde Neden “e-Uyum”u Tercih Etmelisiniz?” yazımızı okuyabilirsiniz.
e-Uyum Portal, size e-Arşiv iptali avantajı sunmasıyla da öne çıkar. Peki e-Arşiv Fatura nasıl iptal edilir? e-Arşiv Fatura işlemlerinizi e-Uyum Portal üzerinden iptal etmeniz için ilgili faturayı bulmanız ve iptal etme seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Bu sayede e-Arşiv iptal süresi dolmadan iptal etme işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. eUyum Portal’a istediğiniz her yerden ve her cihazdan kolayca ulaşabilir, pratik kullanımı sayesinde ticaretiniz aksamadan hızlı şekilde e-Belge’lerini oluşturursunuz.
e-Arşiv Fatura’yı daha çok hangi sektörler tercih ediyor?
e-Arşiv uygulaması bir çok farklı sektör tarafından tercih edilen bir yöntemdir. E-ticaret ile uğraşan firmalar, faturalarını e-Arşiv Fatura kesme yöntemiyle hazırlar ve böylece tüm fatura işlemlerini internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilir. Perakende sektöründe faaliyet gösteren ve ürünlerini son kullanıcıya satan firmalar da e-Arşiv uygulamasında yararlanabilir. e-Arşiv ve e-Fatura uygulamaları aynı zamanda farklı sektörlerde faaliyet gösteren şahıs şirketleri için de idealdir.
e-Arşiv Fatura’lar kimlere kesilmektedir?
e-Arşiv uygulaması, e-Arşiv interaktif portal erişimi bulunmayan firmalarla satılan ürünü ticaret için değil, kullanmak için alan müşterilere kesilir.
e-Arşiv Fatura konusunda az bilinenler
e-Arşiv Fatura Raporu Nedir?
e-Arşiv Fatura raporu, eUyum Portal’ı tercih etmeniz durumunda elde edeceğiniz avantajlarından biridir. e-Arşiv sorgulama işlemleriniz sonucunda fatura raporlarınıza ulaşabilir ve ticari işlemlerinizin mali verilerini analiz edebilirsiniz.
E-Arşiv Fatura’ya Geçtikten Sonra Kâğıt Fatura Kullanılabilir mi?
e-Arşiv Fatura’ya geçtikten sonra kâğıt fatura kesme hakkını geri kazanmanız için bu durumu GİB’e bildirmeniz gerekir.
e-Arşiv Fatura’yı İptal Edebilir miyim?
Evet, işlemlerinizi eUyum Portal’dan gerçekleştirebilirsiniz. e-Arşiv Fatura portal giriş işlemlerinden sonra istediğiniz faturayı seçerek iptal işlemini kolayca başlatabilirsiniz.
E-Arşiv 5.000 TL sınırına KDV dahil mi?
Evet, 5.000 TL sınırı, vergiler dahil edilerek hesaplanır. Mal ya da hizmet bedelinin ve vergilerinin toplamda 5.000 TL’yi geçmesi durumunda e-Fatura zorunlu hâle gelir.
5000-30.000 TL kapsamında oluşturulacak olan E-Arşiv Fatura’lar için mali mühür gerekli mi?
Hayır, Uyumsoft portali kullanmanız durumunda 5.000-30.000 TL portalinizin açılışı ve bu portalden fatura kesimi işlemlerinde mali mühür/e-imza gerekli değildir.
Bu Makaleye Benzer Diğer Makaleler
-
e-Fatura Geçiş Hadleri 2025
2024’te e-Faturaya geçiş için belirlenen hadler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden düzenlenmiştir. Belirli bir ciroyu aşan işletmeler, e-Faturaya dahil olmak zorundadır.
• 1 dakikalık okuma -
Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?
Adres değişikliği yapmak isteyen bireyler ve şirketler için süreç nasıl işliyor? E-Devlet üzerinden ikamet bildiriminden, şirketlerin ticaret sicil prosedürlerine kadar tüm ayrıntıları sizler için derledik.
• 7 dakikalık okuma -
MERSİS No Nedir? MERSİS No Nasıl Sorgulanır?
Bu yazıda MERSİS Numarası nedir, nasıl sorgulanır, MERSİS no nasıl alınır gibi temel sorulara yanıt bulabilirsiniz.
• 7 dakikalık okuma -
Şantiye Takip Programı Nedir? Ne İşe Yarar?
Şantiye takip programı nedir, ne işe yarar? Tüm süreçleri dijitalleştirmenin faydalarını bu yazıda sizler için derledik.
• 7 dakikalık okuma -
İnşaat Projelerinde Taşeron Yönetimini Kolaylaştıran 5 Pratik Yöntem
Bu yazıda, taşeron yönetimini daha kolay, verimli ve sürdürülebilir hale getirecek 5 pratik yöntemi sizin için derledik.
• 7 dakikalık okuma