CRM Ne Anlama Gelir?
CRM, müşteri ilişkileri yönetimi olarak tanımlanmaktadır. Kelime, İngilizce açılımının baş harflerinden oluşmuştur. Firmalar ve kişiler arası oluşan ticari ilişkilerde, CRM yazılımları önemli bir yere sahiptir. Mesela, bir arabayı düşünün. Arabaya ait bütün parçalar tam olsa da, motor çalışmadan, arabanın hiçbir işlevi ve önemi kalmaz. Bu örnekte motor, CRM yazılımıdır. Şirket ve müşteri arasındaki ilişkileri kurmada ve mevcut müşterilerle olan ilişkileri iyileştirmede fırsatlar tanıyan bir yazılımdır.

7 Dakikalık Okuma
CRM Programları
Öncelikle, CRM ne anlama gelir? sorusunu tanımladıktan sonra, CRM programı özelliklerinden bahsetmemiz gerekmektedir. CRM, müşteri ilişkilerini sağlam yürütmeye yardımcı olan bir yazılımdır. Her sektörün kendine ait hedefleri doğrultusunda, çok kolay kulanım sağlanmaktadır. CRM programı 5000 MB disk alanıyla, sınırsız müşteri kapasitesine sahiptir. Müşteri ilişkilerini sistemli şekilde yürüterek, ürün, pazarlama, randevu, teklif, satış, raporlar, toplu sms, toplu mail, ajanda ve sınırsız teknik destek özelliklerini barındıran bir yazılımdır. Elinizin altında bulunan bilgisayar, tablet veya telefonlara uyumlu yazılım özelliği bulunmaktadır. Web tabanlı bir yazılım olmasından dolayı, internet ortamının olduğu her yerden ulaşım sağlayabilirsiniz.
CRM Uygulamaları
Günümüzde, firmalar outlook ve excel programlarını kullanarak, müşteri ve dosya bilgilerini yönetmekte zorlanmaktadır. Giderek müşteri ilişkilerinin zayıflamasına neden olan bu teknik eksiklikler sonucunda, şirket yönetiminin başarısız olmasına neden olmuştur. Bu yazılımlar, CRM yazılımının yanında çok kullanışsız kalmaktadır. Şirketler, sıklıkla CRM ne anlama gelir? sorusuyla araştırma içerisine girdiklerinde, CRM uygulayan şirketlerin başarı grafiklerini gördüklerinde, CRM konusunda girişimlerde bulunmuşlardır. Sonuç olarak CRM yazılımlarının kolaylığı ve işlevselliği, kullanıcı kitlesini giderek arttırmıştır. Yazılımın, facebook Messenger gibi sosyal ağ kullanımı kadar basit olması, tercih edilen bir sistem olmasına neden olmuştur. Tablet, telefon ve bilgisayar uyumlu olması, yazılımın en büyük avantajlarından biridir.
Bu Makaleye Benzer Diğer Makaleler
-
e-Fatura Geçiş Hadleri 2025
2024’te e-Faturaya geçiş için belirlenen hadler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden düzenlenmiştir. Belirli bir ciroyu aşan işletmeler, e-Faturaya dahil olmak zorundadır.
• 1 dakikalık okuma -
Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?
Adres değişikliği yapmak isteyen bireyler ve şirketler için süreç nasıl işliyor? E-Devlet üzerinden ikamet bildiriminden, şirketlerin ticaret sicil prosedürlerine kadar tüm ayrıntıları sizler için derledik.
• 7 dakikalık okuma -
MERSİS No Nedir? MERSİS No Nasıl Sorgulanır?
Bu yazıda MERSİS Numarası nedir, nasıl sorgulanır, MERSİS no nasıl alınır gibi temel sorulara yanıt bulabilirsiniz.
• 7 dakikalık okuma -
Şantiye Takip Programı Nedir? Ne İşe Yarar?
Şantiye takip programı nedir, ne işe yarar? Tüm süreçleri dijitalleştirmenin faydalarını bu yazıda sizler için derledik.
• 7 dakikalık okuma -
İnşaat Projelerinde Taşeron Yönetimini Kolaylaştıran 5 Pratik Yöntem
Bu yazıda, taşeron yönetimini daha kolay, verimli ve sürdürülebilir hale getirecek 5 pratik yöntemi sizin için derledik.
• 7 dakikalık okuma