YENİ ABONELERE ÖZELe-Fatura Kontör Şenliği Kampanyası ile
%40 indirim fırsatını katlayın!

Çarkı çevir

Uyumsoft Hediye Çarkı

Hediye Kontör Kazan!

+500 Kontör +250 Kontör +100 Kontör
Çarkı Çevir
Uyumsoft Hediye Çarkı Çarkı Çevir


İş Uygulamaları Know-How’u Neleri Kapsıyor


1
know
1

Harun SavsarUyumsoft İnsan Kaynakları Yöneticisi


İş uygulamalarının know-how’ı içeriği neleri mi kapsıyor. Bu süreçlerin içinde ERP Kurumsal Kaynak Planlaması, CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi, HRM İnsan Kaynakları Yönetimi, SCM Tedarik Zinciri Yönetimi vd iş süreçleri yer almaktadır. Değerlendirilmesi gereken ürünler değil, işletmenin gereksinimleridir. İş süreçlerini tasarlamak ve işlevsel gereksinimlerle eşleştirmek,
sistem girdi/çıktıları ile çizelgelenmiş raporları ve iş akışlarını tanımlamak, ardından ICT’ni iş modeliyle örtüştürmek gereklidir. Çünkü gideceği yeri bilmeyene, hiçbir araç uymayacaktır.

Değişik iş süreçleri

ERP/CRM/SCM sistemleri içlerinde, değişik iş süreçleri yapıları bulunur. ERP/CRM/SCM yazılımevleri, önceki müşterilerinin uygulamalarını yazılımı içinde barındırdığından, müşteriler bu uygulamaları görmek ve bunlara bakarak kendi süreçlerini yeniden tasarımlamak fırsatına kavuşurlar.

 Değişik iş modelleri

Eğer, ERP/CRM/SCM sistemlerini edinen bir kurum, bu know-how’ı değerlendirirse, hem fevkalade bir ‘yeniden yapılanma’ gerçekleştirebilir, hem de Sarbanes Oxley, Basel II gibi standartlarla uyum yakalayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, günümüzde birer birer batan dünya devlerinin eskimiş iş modellerini, “best practice” olarak sunan yazılımları yerleştirmekten kaçınmak gerektiğidir.

Değişik iş analizleri

ICT kararları, sıklıkla karşılanmamış beklentiler, irrasyonel yönetsel talimatlar, ICT profesyonellerinin kariyer hedefleri, tedarikçi vaatlerinden oluşan bir atmosfer içinde; teknik ve işlevsel gereksinimlere ilişkin tanımlamalar (RFP/RFI) yapılmaksızın, göz kararıyla, eksik, hatalı, basit tablo karşılaştırmaları üzerinde temellenmiş yetersiz analitiklerle alınmamalıdır.

CVK Group
Dedeman Holding
Elle Ayakkabı
ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ
Erpiliç
Hamidiye Su
Kolin Holding
Limak Holding
Matraş Deri
Microsoft Türkiye
Milangaz
Mudo
İkea
İzmir Gaz
Miele Elektrikli Aletler
Sizi Arayalım

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.

    ×

    Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz. En kısa sürede uzman ekiplerimiz size dönüş yapacaktır.