YENİ ABONELERE ÖZELe-Fatura Kontör Şenliği Kampanyası ile
%40 indirim fırsatını katlayın!

Çarkı çevir

Uyumsoft Hediye Çarkı

Hediye Kontör Kazan!

+500 Kontör +250 Kontör +100 Kontör
Çarkı Çevir
Uyumsoft Hediye Çarkı Çarkı Çevir

ERP Uygulama Yazılımı Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

ERP Uygulama Yazılımı Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?ERP sistemleri, kurumunuzun iskeletinin ana parçalarını oluşturur. Sağlıklı bir yapı için artık bir ihtiyaçtan fazlası haline gelen ERP sistemlerinin seçim süreci, birçok firma için soru işaretleri yaratmaktadır. Değişen sistem ve rekabet ortamında ERP seçim süreci, kurumunuz için hayati kararlar aldığınız, kapsamlı araştırma ve analiz gerektiren bir süreçtir.

ERP seçim süreci

İçinde bulunduğumuz dönemin en önemli gereği, hızlı olmaktır. Teknoloji birçok faydayla beraber, belirli bir hız alışkanlığını gündelik yaşamımıza soktuğu için, hızlı olmayanın kaybetmeye yakın bir noktada bulunduğunu söylemek mümkün hale gelmektedir. Dolayısıyla seçeceğiniz ERP yazılımının en önemli özelliği, hızlı uygulanabilir bir yapıda olmasıdır. Bu noktada örnek vermek gerekirse, Uyumsoft ERP projelerinin %60’ının 6 ayda tamamlanarak, kurumların özgün iş ihtiyaçlarına göre yapılandırılır. Bu hız, 20 yıllık bir tecrübenin ve yüzlerce kurumsal bilgi teknolojisi projesinin deneyiminden kaynaklanmaktadır.

ERP’nin kurumsal verimliliğe pozitif etkisi

Hız ile birlikte kurumunuza bütün olarak uyumlu bir ERP seçimi yapmanız halinde, ERP’nin kurumunuzun verimliliğini pozitif olarak etkilemesinden kazanç elde edebilirsiniz.

ERP seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar

Kurumunuzla ilgili aldığınız her kararda olduğu gibi ERP seçimi kararını vermeden önce de, güvenilirliği ön planda tutmanız gereklidir. Güvenirliğin tespiti için ise, tecrübenin getirmiş olduğu bilgi birikimi size yol gösterecektir.

Ayrıca, seçeceğiniz sistemin, tamamen sektörünüze uygun bir yapıda olması oldukça önemlidir. ERP sistemlerinin en önemli özelliklerinden birisi de, esnek bir yapıda olmasıdır. Esnek olmayan bir ERP sistemi, teknolojik yeniliklere uyum sağlayamadığı için size daha fazla maliyet getirerek, aynı süreci tekrar yaşamak zorunda bırakabilir. Bu riski azaltmak hatta yok etmek adına, önceliğinizi esnek yapıda ERP sistemlerine yer vermelisiniz. Yine Uyumsoft örneği üzerinden giderek, konuya açıklık getirmek gerekirse, Uyumsoft Kurumsal İş Sistemleri, ERP sisteminin esnekliğini tanımlarken, tek bir kriter veya tanım üzerinden gitmeyerek; global yaklaşımları göz önünde bulundurmasıyla, her yeniliğe kolaylıkla uyum sağlayabilen yapıda ERP çözümleri üreterek, sürecin tekrarlanması riskini yok etmektedir.

Son olarak ERP seçimi sırasında ne kadar fazla kriteriniz olursa, bir o kadar karmaşık yapı ile karşılaşacağınızdan, kurumunuzun ihtiyaçlarını doğru bir biçimde belirleyerek, aradığınız ERP sisteminin tüm özelliklerini belirlemeniz, size hem zaman kazandıracak, hem de daha yüksek verim almanıza yardımcı olacaktır.

Kısacası, önce kurumunuzun iskeletinin her bir parçasını iyi tanımalı, ardından tüm parçaları sağlamlaştırmak için ERP sisteminizi yerleştirmelisiniz.

whatsapp

whatsapp

CVK Group
Dedeman Holding
Elle Ayakkabı
ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ
Erpiliç
Hamidiye Su
Kolin Holding
Limak Holding
Matraş Deri
Microsoft Türkiye
Milangaz
Mudo
İkea
İzmir Gaz
Miele Elektrikli Aletler
Sizi Arayalım

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.

    ×

    Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz. En kısa sürede uzman ekiplerimiz size dönüş yapacaktır.