KOBİ'ler için Yeni Destek Paketi Açıklandı!
Coronavirüs ile beraber tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz Türkiye ekonomisini de olumsuz etkiledi. İthalat ve ihracatın durduğu, sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği pandemi sürecinde özellikle Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler(KOBİ) etkilendi. Devlet, Kamu Bankaları aracılığıyla daralan ekonomiyi canlandırmakiçin KOBİ’lere destek paketi açıkladı.Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre;KOBİ’lerin nakit ihtiyaçlarını karşılamalarıiçin Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğiyle, yıllık % 11,5 faiz ve 48 ay vade ile kredi kullandırılacak. Bu kapsamda TC. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından KOBİ’lere 100 bin lira tutarında limit tahsis edildi.

3 Dakikalık Okuma
KOBİ DESTEK PAKETİ Tablosu
İŞLETMELERİN CİROSU | KREDİ ÜST LİMİTİ |
1 Milyon TL’ye kadar | 50.000 TL |
1-3 Milyon TL arası | 100.000 TL |
Kobi Destek Paketi Kapsamındaki İşletmeler Kimlerdir?
KOBİ’ler için tahsis edilen bu krediyi çekmek için, işletmenin büyüklüğü, yıllık cirosu ve çalıştırdığı personele göre ayrımlar yapılmaktadır. 10 kişiden az çalışanı olan ve yıllık cirosu 3 milyon TL’yi aşmayan mikro işletmeler için oluşturulmuş bir kredi desteğidir. Bu kapsamda bakkal, manav, berber, terzi, market, çay ocağı gibi esnaf işletmeleride yer alır.
Mikro İşletmeler Destek Paketi ile KOBİ’lerin nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek ayrıca maaş, kira ve fatura ödemelerini yapabilmeleri hedeflenmiştir. 1 Kasım 2021 tarihine kadar ‘’Destek Paketi’’ kapsamında kredi kullandırılacaktır.
Peki Hangi Kredi Türleri Kullandırılacak?
Mikro İşletmeler Destek Paketi kapsamında Nakit İşletme Kredisi dışında Gayrinakit Kredi başlığı altında Kurumsal Kart, Doğrudan Borçlandırma Sistemi, Tedarik Zinciri Finansmanı (TZF), Mal Alımına Yönelik Teminat Mektubu ve Garantili Çek ürünleri aracılığıyla da kredi kullanımı gerçekleştirilecek.
Firmaların kredi limitinin %10’luk kısmı nakit olarak işletme harcamalarında, %90’lık kısmı ise Havale-EFT ve Kurumsal Kart üzerinden ödenecektir.
Bu Makaleye Benzer Diğer Makaleler
-
e-Fatura Geçiş Hadleri 2025
2024’te e-Faturaya geçiş için belirlenen hadler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden düzenlenmiştir. Belirli bir ciroyu aşan işletmeler, e-Faturaya dahil olmak zorundadır.
• 1 dakikalık okuma -
Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?
Adres değişikliği yapmak isteyen bireyler ve şirketler için süreç nasıl işliyor? E-Devlet üzerinden ikamet bildiriminden, şirketlerin ticaret sicil prosedürlerine kadar tüm ayrıntıları sizler için derledik.
• 7 dakikalık okuma -
MERSİS No Nedir? MERSİS No Nasıl Sorgulanır?
Bu yazıda MERSİS Numarası nedir, nasıl sorgulanır, MERSİS no nasıl alınır gibi temel sorulara yanıt bulabilirsiniz.
• 7 dakikalık okuma -
Şantiye Takip Programı Nedir? Ne İşe Yarar?
Şantiye takip programı nedir, ne işe yarar? Tüm süreçleri dijitalleştirmenin faydalarını bu yazıda sizler için derledik.
• 7 dakikalık okuma -
İnşaat Projelerinde Taşeron Yönetimini Kolaylaştıran 5 Pratik Yöntem
Bu yazıda, taşeron yönetimini daha kolay, verimli ve sürdürülebilir hale getirecek 5 pratik yöntemi sizin için derledik.
• 7 dakikalık okuma