ERP, CRM, HRM, SCM ile “ İşler Takipte ”
İş dünyasının gündemi, kurumsal süreçler kadar, işlemler, normatif, kalitatif değil; kantitatif eylemler, ürün/hizmete göre pazar değil pazara göre ürün/hizmettir.

7 Dakikalık Okuma
Internet çağında, rekabetçi uyum çabasındaki iş insanlarımız için E-Uyum eksenli kurumsal iş sistemlerinin yerleştirilmesi ve sürdürülmesi en kritik görev olmaktadır. Bir “kurumsal iş sistemi” yerleştirme projesinde, yazılım evinin yetkinliği, yazılımın işlevselliği-fiyatı- bütünleşik kapsamı kadar; firmanın yani sizin yetenekleriniz, çalışanlarınız, yönetiminizin tutumu, müşterilerinizin ve diğer paydaşlarınızın sisteme katılımı gibi faktörlerin de farkında olunmalıdır. E-Uyum eksenli iş sistemleri; Türkiye iş dünyası, yeni pazarlara açılarak pazarlarını çeşitlendirecek, yeni iş fırsatlarını değerlendirerek yeni pazarlar inşa edecekse şarttır.
ICT enformasyon ve iletişim teknolojileri, merkezi güçlerin düzleştirip küreselleştirdiği dünyayı yerelden küresele, küreselden yerele binlerce pazaryerine dönüştürmüştür. İş dünyasını küreyelleştiren merkezkaç güçlerin önünü açmıştır…
“Yönetim + İletişim + Bilişim”
Teknolojilerini işle örtüştüren enformatik iş sistemleri, tüm resmi ve özel kurumların iş/görev alanlarını bütünleştiren, E-Uyum uygulamaları ve servisleridir ve küreyelleşen iş dünyasında artık, işin aslı budur.
Kurumsallaşma artık; iş ile iş/müşteri (B2B), iş ile insan/tüketici (B2C) ve çalışan ile çalışan (E2E) arasındaki her türlü ilişkinin enformatik bir sistem üzerinde tanımlanmasıdır.
Bu amaca hizmet eden iş teknolojilerinin ve ERP Kurumsal Kaynak Planlaması, CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi, HRM İnsan Kaynakları Yönetimi, SCM Tedarik Zinciri Yönetimi, v.d. iş uygulamaları’nın yer aIdığı ICT platformuna “kurumsal iş sistemi” diyebiliriz.
Bu sistem üzerinde, planlama, sipariş, tedarik, lojistik süreçleri ve ilişkili tüm verilerin oluştuğu işlemlerle raporlama yer almaktadır.
Bu Makaleye Benzer Diğer Makaleler
-
e-Fatura Geçiş Hadleri 2025
2024’te e-Faturaya geçiş için belirlenen hadler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden düzenlenmiştir. Belirli bir ciroyu aşan işletmeler, e-Faturaya dahil olmak zorundadır.
• 1 dakikalık okuma -
Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?
Adres değişikliği yapmak isteyen bireyler ve şirketler için süreç nasıl işliyor? E-Devlet üzerinden ikamet bildiriminden, şirketlerin ticaret sicil prosedürlerine kadar tüm ayrıntıları sizler için derledik.
• 7 dakikalık okuma -
MERSİS No Nedir? MERSİS No Nasıl Sorgulanır?
Bu yazıda MERSİS Numarası nedir, nasıl sorgulanır, MERSİS no nasıl alınır gibi temel sorulara yanıt bulabilirsiniz.
• 7 dakikalık okuma -
Şantiye Takip Programı Nedir? Ne İşe Yarar?
Şantiye takip programı nedir, ne işe yarar? Tüm süreçleri dijitalleştirmenin faydalarını bu yazıda sizler için derledik.
• 7 dakikalık okuma -
İnşaat Projelerinde Taşeron Yönetimini Kolaylaştıran 5 Pratik Yöntem
Bu yazıda, taşeron yönetimini daha kolay, verimli ve sürdürülebilir hale getirecek 5 pratik yöntemi sizin için derledik.
• 7 dakikalık okuma