Tekno-zekaya sahip liselileri geleceğe hazırlamak için,
MEB, YTÜ ve Uyumsoft işbirliği yaptı
Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Yıldız Teknopark ve Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. arasında, öğrenci yetiştirme programı oluşturmak ve yürütmek için iş birliği protokolü imzalandı.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlük binasında, 5 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen iş birliği protokolü imza törenine, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, Uyumsoft A.Ş. Başkanı Mehmet Önder, Uyumsoft A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Şahin ve kurumlardan yetkililer katıldı.
Öğrenci yetiştirme projesi kapsamında; teknolojik değişimlerin hızına ayak uydurabilecek kabiliyet ve yeteneklere sahip gençlerin, daha lise çağlarında ellerinden tutulması ve geleceğin teknolojik zekaya sahip gençlerinin yetiştirilmesi hedefleniyor. Seçici kurul tarafından seçilecek olan tekno zekaya sahip liseli gençler, yaklaşık 10 kişilik laboratuvar sınıflarda, kod yazmadan robot yapımına kadar birçok konuda akademisyenlerden ve iş dünyasından eğitim alacaktır.Gençlerin geleceği için her alanda iş birliği geliştireceğizKamu ve özel sektör kurumlarıyla iş birliği yapmanın önemini anlatan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, şunları söyledi:
“Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için her alanda iş birliğini geliştireceğiz. Büyük bir birikimimiz var ve bu süreçlere dair ilgili kamu ve özel sektör kurumlarıyla iş birliği yapmayı önemsiyoruz. İlk defa lise öğrencileri için yaz okulu açtık. Gelecekteki meslek seçimlerine katkıda bulunacak olan yaz okulunda liseli gençler, yazılımdan elektroniğe, makineden kimyaya, enerjiden gıdaya kadar birçok sektör hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Yaptığımız çalışmalara bir örnek vermeyi isterim. Sosyopark ile Sanat ve Tasarım Park’ını kurduk. Sosyopark göç, mobbing gibi sosyal konulara çözüm üretirken; Sanat ve Tasarım Parkı teknopark şirketlerinde patenti alınmış olan ürünlerin görsel tasarımlarını gerçekleştirecek. En büyük hedefimiz, disiplinler arası çalışmanın yapılmasıdır. Disiplinler arası çalışarak, hem iyi projelerin çıkışına altyapı oluşturuyoruz, hem de kaynak israfının önüne geçiyoruz” dedi.Çocuklarımızı, geleceğe bir boyutlu yetiştirmemeye gayret ediyoruzEğitime destek olabilecek tüm kurumlarla iş birliği yaptıklarını ifade eden İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, şunları kaydetti:
“Yerel yönetimler, üniversiteler, meslek örgütleri gibi eğitime destek olabilecek tüm yapılarla iş birliği yapıyoruz. Biz bu alanda, sürekli gelişen ve dinamik bir boyutta çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bununla ilgili olarak kendi vizyon belgemizde yer alan, insan ve makine birlikteliğini yüceltmeden, gönül ve ruh birlikteliğini kururken, ama aynı zamanda yapay zekanın robotik kodlamanın bunu bütünleştiren bütün unsurların da çocuklarımızın zihinlerini ateşleyip, geliştirip, uygulamaya alabilmesine çalışıyoruz. Çocuklarımızı, geleceğe bir boyutlu yetiştirmemeye gayret ediyoruz. Çocuklarımızı, bilişimle yazılımla teknolojiyle yetiştirirken; sanatı kültürü de ihmal etmemeye çalışıyoruz. Çocuklarımızı; hem çift kanatlı, hem akıl ve ruh birlikteliğini sağlayacak şekilde geliştiriyoruz. Çok açık bir amacımız var. Bugünün ve geleceğinin becerileri ile donanmış, bu becerilerini de insanın faydasına kullanabilen, hem bilime sevdalı, hem kültüre sanata duyarlı ve meraklı, aynı zamanda ahlaklı ve nitelikli çocuklar yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.Ekosistemler ne kadar güçlü olursa, o kadar güçlü olunurTeknopark’taki firmalar ile yönetim olarak iç içe olduklarını ifade eden Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, şunları belirtti:
“Yazılım, bilişim, enerji, savunma sanayi, kimya, ilaç, elektronik gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren 370 firmada 7 binin üzerindeki yazılım ve ar-ge çalışanlarına ev sahipliği yapıyoruz. Yönetim olarak, teknoparkımızdaki firmalar ile iç içeyiz ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bugünün ve geleceğin dünyasında, kuracağımız ekosistemler ne kadar güçlü olursa, bizler de ülke olarak, şirketler olarak o kadar güçlü oluruz. Geleceğimiz olan gençlerimizi, geleceğe hazırlamak için kamu ve özel sektör kurumlarıyla çeşitli alanlarda iş birliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.Çocukların teknolojik zekalarının eğitim hayatları boyunca canlı tutulması önemlidir Gençlerin, küçük yaşlardan itibaren yeteneklerinin gelişmesinin önemini anlatan Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. Başkanı Mehmet Önder, şunları söyledi:
“Gençlerimizin, küçük yaşlardan itibaren yeteneklerinin gelişmesi önemlidir ve çocuklarımızı bugünden geleceğe hazırlamayız. Öğrenciler, okullarda sınav yarışına girdiklerinde diğer alanlardaki motivasyonlarını kaybedebiliyor, teknolojik zeka başta olmak üzere birçok konuda yaklaşım ve istekleri körelebiliyor. Bu proje ile öğrencilerin teknolojik zekalarının, eğitim süreleri boyunca azalmadan canlı tutulmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Dijital değişim ve dönüşümün hızla gerçekleşmeye devam ettiğini kaydeden Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Şahin, şunları belirtti:
“Bilişim sektörü, bu değişimin ve dönüşümün itici gücü. Ülkemizin, geleceğin dünyasında yarışta olması için yetkin bireylerin yetişmesi önemlidir. Gelecekte yeni meslekler doğacak ve bu mesleklerin temelinde teknolojik gelişmeler de olacak. Uyumsoft olarak, bu sürece öncülük ederek destek vermekten gurur duyuyoruz” dedi.Liseli gençlere, Yıldız Teknopark’ta imkan sağlanıyor Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız Teknopark’ında yürütülecek programın hedefleri şunlardır:
- Yeni yetişen gençlerin, teknolojik imkanlar ve değişime hızlı ayak uydurabilmelerinin sağlanması,
- Gençlerin, kendi yeteneklerini ürün ve sistemlere dönüştürmesine destek verilmesi,
- İleri düzeyde yüksek teknolojik zekaya sahip ve potansiyel yetenek deposu olan gençlerin yeteneklerinin körelmesinin önlenmesi,
- Gençlerin sahip oldukları yetenekler ile değişim ve dönüşümün bulundukları alanlarda en etkili şekilde yaşanmasına destek verilmesi,
- Dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik içerikler üretebilecek öğrenciler yetiştirilmesi,
gibi başlıklar iş birliği maddelerinde yer almaktadır.
Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.