YENİ ABONELERE ÖZELe-Fatura Kontör Şenliği Kampanyası ile
%40 indirim fırsatını katlayın!

Çarkı çevir

Uyumsoft Hediye Çarkı

Hediye Kontör Kazan!

+500 Kontör +250 Kontör +100 Kontör
Çarkı Çevir
Uyumsoft Hediye Çarkı Çarkı Çevir
Muhasebe Programı

ELEKTRONİK UYGULAMALARA GEÇİŞ ZORUNLULUĞU İLE İLGİLİ GİB TEBLİĞ TASLAĞI YAYIMLANDI

Gelir İdaresi Başkanlığı 433 ve 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslaklarını yayımladı. Her iki taslak tebliğ de onaylanmalarını takiben elektronik uygulamalara geçiş ile ilgili yeni düzenlemeler getirecek.

1 Ocak 2019 önemli tarih…

e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarında kapsam genişliyor

Yayımlanan tebliğ taslağı kapsamında 2017 veya müteakip hesap dönemi brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan mükelleflere Gelir/Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verileceği hesap döneminin sonuna kadar e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçme zorunluluğu getiriliyor.

e-Fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcılara e-İrsaliye zorunluluğu geliyor

433 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı’na göre, e-Fatura kullanan mükellefler, 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla e-İrsaliye’ye geçmek zorunda.

Hazırlanan tebliğ taslağına göre, e-Fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcıların e-İrsaliye uygulamasına dahil olması ve sevk irsaliyesi belgelerini bu Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre e-İrsaliye olarak düzenlemesi gerekiyor.

e-Fatura ve e-Defter mükelleflerine e-Arşiv Fatura yükümlülüğü

487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı’na göre e-Fatura ve e-Defter uygulamasını zorunlu olarak kullanan kullanıcılara e-İrsaliye yükümlülüğü ile birlikte e-Arşiv Fatura yükümlülüğü de geliyor.

e-Defter ve e-Fatura uygulamalarına dahil olma zorunluluğu bulunan mükelleflerin, en geç 1 Ocak 2019 tarihine kadar e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek ve düzenleyecekleri faturaları e-Fatura veya e-Arşiv Fatura olarak düzenlemeleri zorunlu hale gelecek.

50.000 TL üzeri faturalara e-Arşiv Fatura zorunluluğu

 

e-Arşiv Fatura uygulamasına kayıtlı olmayan mükelleflerce aynı günde aynı kişi veya kurumlara düzenlenen faturaların vergiler dahil toplam tutarının 50.000 TL’yi aşması halinde söz konusu faturaların 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren e-Arşiv Fatura olarak düzenleme zorunluluğu getiriliyor. Bu madde kapsamında satıcı ve alıcının her ikisinin e-Fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcılar olması halinde bunlar arasında düzenlenen bu faturaların tamamının elektronik fatura olması gerektiği vurgulanıyor.

Her iki tebliğ taslağı ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’nda çalışmalar devam ediyor.

CVK Group
Dedeman Holding
Elle Ayakkabı
ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ
Erpiliç
Hamidiye Su
Kolin Holding
Limak Holding
Matraş Deri
Microsoft Türkiye
Milangaz
Mudo
İkea
İzmir Gaz
Miele Elektrikli Aletler
Sizi Arayalım

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.

    ×

    Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz. En kısa sürede uzman ekiplerimiz size dönüş yapacaktır.