E-fatura’ya Geçmek İsteyenler için E-Fatura Nedir ?
e-Fatura’ya şimdi geçin masraflarınızı yarıya indirin.
Uyumsoft, Mali mühür onaylı e-Fatura uygulaması Özel Entegrasyon ve Saklama Hizmet sağlayıcısıdır.
e-Fatura’ya şimdi geçin masraflarınızı yarıya indirin.
Uyumsoft, Mali mühür onaylı e-Fatura uygulaması Özel Entegrasyon ve Saklama Hizmet sağlayıcısıdır.
E-Fatura nasıl kesilir konusuna girmeden önce e-fatura avantajlarının altını çizmek doğru olacaktır. Tahsilatlar ve ödemeler göz önünde bulundurulduğunda işlerin hızlanması ve sorumlulukların azalması yönü ile e-fatura işletmelere oldukça büyük katkı sağlamaktadır. Zira e-fatura işlemlerinin interaktif bir ortamda yapılmasına bağlı olarak yapılan her türlü işlem anında müşterinizin ya da tedarikçinizin ekranlarına düşecektir. Bu sayede fatura bekleme ya da fatura iletme gibi sorunlar ve zaman kayıpları ortadan kalkacaktır. Ayrıca düzenli ve zamanında ödemelerin de e-fatura sistemi sayesinde yapılması ve vergilendirilmenin adil olarak uygulanması için büyük önem taşımaktadır.
E-Fatura nasıl kesilir konusu doğrudan gelir idaresi dairesi başkanlığı tarafından hizmete sunulan sistem üzerinde gerçekleştirilmektedir. Firmanıza ait olan bölümde gerekli alanları doldurarak kısa sürede e-fatura kesim işleminizi gerçekleştirmeniz mümkün olmaktadır. Son derece pratik kullanım sunan e-faturalar kağıt faturalardan daha farklı itiraz ve iptal sürelerine sahiptir. Ayrıca iptal ve itiraz yöntemleri de farklılık göstermektedir. E-Fatura konusuna yeni girenler eğer e-fatura mükellefi ise 421 numaralı vergi usul kanununa bağlı olarak faaliyet göstermektedir. 10 Milyon Türk lirasının üzerinde brüt satış gerçekleştirmiş olan işletmeler e-fatura kapsamında yer almaktadır. Bu işletmeler talepleri doğrultusunda özel izinler ile kağıt faturalar da kullanabilmektedir.
E-Fatura nasıl kesilir konusunun görünmeyen yüzü olan çevre korunması belki de faturalarda en önemli detaylardan biridir. Sağladığı pratiklik hız ve kullanım kolaylığı yanı sıra tamamen online olan e-fatura işlemler doğanın korunması için de son derece büyük katkı sağlamaktadır. E fatura mükellefi olmayan kurum ve kuruluşlara e fatura kesmek mümkün. Birçok kurum ve firma kısa sürede bu sisteme geçiş yapmaktadır. Zira sadece ülkemizde her yıl yüz milyonlarda kağıt fatura kesilmekte ve bu doğayı koruma yönü ile ele alındığında her yıl milyonlarca ağacın sadece kağıt yapılmak için kesilmesi anlamını taşımaktadır. Haksız vergilendirme ve vergiden kaçmak isteyen yüksek cirolu firmaların bütün alışverişini ortakları ile ve tedarikçileri ile olan tüm bağlantılarını e-fatura üzerinden yapma zorunluluğu olası işlem hatalarının ya da ihlallerinin fark edilmesini ve cezalandırılmasını sağlamaktadır.
GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı), yayınladığı taslak tebliğ ile elektronik belge ve e-defter sistemlerinin geniş kitleye hitap etmesi amacıyla 454 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde değişiklik yapacağını dile getirmişti. Ekim ayında yayına giren taslak tebliğ ile mükellef sayısının arttırılması ve mükelleflerin kağıt belge düzenlemekten dolayı olağan maliyetlerinde tasarruf edinilmesi bekleniyor.
Geçiş için ciro sınırı düşürülecek!
Vergi Usul Kanunu Taslak Tebliği’nde yer alan açıklamaları sizler için kısaca özetledik.
Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.